20 жовтня 2023

Є єдиний скарб у тебе - рідне слово, рідна мова!

Українська мова одна з наймилозвучніших мов світу. Щоб ми краще знали, вивчали і не на мить не забували свою рідну мову, у нашому національному календарі є особлива, важлива для кожного справжнього українця дата - 27 жовтня - День української писемності та мови.  Кожному з нас, особливо сьогодні, варто докладати максимум зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею потрібно розмовляти, спілкуватися один з одним, писати - бо вона наша зброя.


Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки продовжує низку заходів, присвячених Дню української писемності та мови, для учнів початкових шкіл нашого міста. Нині до відзначення цього дня долучилися учні 3-4-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 53.


Під час заходу юні знавці рідної мови розширювали знання про історію становлення української мови, вивчали цікаві факти про неї, а потім, як завжди, за допомогою гри, закріплювали нові вміння та навички.

Сюжет гри мав декілька розділів - завдань, послідовність виконання яких, вело до логічного завершення  - фіналу. Наприклад, розділ «Українська мова» складався із запитань про букви і звуки, будову слова, загадки про розділові знаки та фразеологізми, значення яких потрібно було пояснити. А ще були шаради, ребуси та різноманітні конкурси.

Отже, усім нам слід завжди пам’ятати, якщо мова росте та розвивається, разом з нею утверджується нація, зберігається щось таке, що є дуже важливим для кожної людини. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі, мов коштовний скарб, для себе й наступних поколінь!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік