26 жовтня 2023

В океані рідної мови!

Наша планета досить багатомовна і будь-яка мова, за своєю суттю, унікальна й неповторна. Станом на сьогодення у сучасному світі налічується кілька тисяч мов. Але, на жаль, з кожним роком ця кількість неухильно скорочується. Саме тому кожній людині необхідно цінувати свою рідну мову, удосконалюватись у її вивченні, намагатися зберегти, адже, говорячи чистою мовою свого народу, ми показуємо, що пишаємося ним.

Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки знов запросив на онлайн - зустріч поціновувачів рідної мови та своїх давніх друзів - вихованців 3 – х класів Херсонського НВК№56 та запропонував «зануритися в океан» українського слова за допомогою лінгвістичних вправ.

Малюки дізналися про зачинателя та основоположника сучасної української літературної мови, пригадували абетку та, завдяки загадкам, відгадували члени речення, пояснювали фразеологічні звороти, розв’язували ребуси.

А наприкінці зустрічі юні патріоти дійшли висновку, що рідна мова - найбільше багатство народу та духовний скарб нації. Це один із тих небагатьох методів, які допомагають підтримувати єдність громадян усієї країни, виховувати в них патріотизм та любов до Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік