30 жовтня 2023

Природа стосується кожного!

Екологічна грамотність - один з ключових напрямів виховання особистості. Навчити дітей розуміти та усвідомлювати роль навколишнього середовища для свого життя і здоров’я - таке ж важливе завдання, як і навчити їх читати чи писати. Та для того, щоб дитина з повагою та обережністю ставилась до природи, вона має її полюбити.

Саме на підставі навчити любити та берегти безцінну красу та дорогоцінний скарб - рідну природу, працівники відділу для малюків Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали до «Читай-компанії» Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон. 

Зустріч розпочалася з розмови про чарівний і багатогранний навколишній світ, а саме про рослин, тварин, птахів, моря та безмежні рівнини, що нас оточують. Далі відбулось знайомство з документом, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу - Червоною книгою України.

Наступним кроком до збагачення екологічних знань стала забава «Природа стосується кожного», основою якої є усім відома гра на папері «Хрестики - нулики», але вже на сучасний лад і, в яку із задоволенням та радістю взяли участь присутні. Інтерактивна розвага мала дев’ять категорій з різними формами завдань, де після правильної відповіді команда повинна була поставити графічну позначку - чи то хрестик, чи то нулик. 

А потів ми всі разом проєктували дитячий рекламний білборд під гаслом - «Буду я природі другом!», завдяки якому ще на крок стали ближче до природи та її збереження, усвідомлюючи певне значення та вагу для кожного. 

Саме тому, роль природи в нашому житті дуже важлива. Засніжені гори, мальовничі галявини, спекотні пустелі, тропічні ліси, глибокі моря вражають нас своєю величністю. І ми повинні навчитися зберегти цю красу для майбутніх поколінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік