28 жовтня 2023

Кінохроніка свободи

28 жовтня - День визволення України від загарбників-нацистів у Другій світовій війні. 

Саме цього дня у 1944 році останній ворожий солдат під натиском нашої армії залишив найзахідніший регіон України - Закарпаття.

Щоб відзначити цей важливий день, головна бібліотекарка читальної зали провела серію заходів "Вогняними шляхами світової війни" для учнів херсонських шкіл.

Сьогоднішнє покоління юних українців дізналося про подвиг прадідів, які під час ІІ Світової війни прогнали з України окупантів, і вшанувало пам'ять загиблих воїнів та мирного населення, яке постраждало від нацистів.

1225 днів тривала війна 1939-1945 років на українських землях.  Українці зазнали найбільших втрат: загинуло 9 мільйонів наших громадян.

Крок за кроком ми простежили кінохроніку свободи: як на нашій землі точилися найбільш масштабні і переможні битви ІІ Світової війни, провели аналогію із подіями сьогодення.

У 2023 році Україна відзначає День визволення України від нацистських загарбників в умовах повномасштабної війни, тож  уроки мужності від наших предків-українців підсилюють нашу віру в Перемогу у війні сьогоднішній.

Під час заходу ми разом з учнями загадали, щоб зовсім скоро у нашому календарі святкових днів з'явилася нова дата - День Перемоги України у боротьбі з рашизмом за свою національну ідентичність і свободу, а у звільнених селищах і містах - пам'ятники героїв нової війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік