27 жовтня 2023

Перемагай українською!

Сьогодні у День української писемності та мови учні 2-А та 4-В класів середньої загальної школи №41 міста Львова стали учасниками мовного батлу “Перемагай українською”, організованого Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.

Упродовж заходу діти разом із завідуючою відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Іриною Срібною, пригадали передісторію свята, імена важливих постатей, які зробили свій вагомий внесок у розвиток української мови серед яких: Нестор Літописець,  Іван Котляревський,  Тарас Шевченко та інші. З особливим захопленням учні переглянули пізнавальне відео “Неймовірні факти про українську мову”. Але найбільшу активність діти проявили під час ігрового блоку в якому відтворювали прислів’я про мову,  вибудовували логічні словосполучення, пограли у “Асоціації” та “Мовне асорті”. Боротьба між командами була дійсно напруженою, але в решті-решт перемогла “Дружба”.

У підсумковій бесіді поговорили з учнями про роль мови у житті кожної нації. Мова для нації - це не тільки засіб спілкування, а й важливий елемент її культури, історії, самосвідомості та ідентичності.

З’ясували, що мова відображає духовне життя народу, його традиції, цінності, погляди, емоції. Мова також є символом національної гідності, суверенітету та єдності. Мова зберігає і передає національну пам’ять, сприяє розвитку національної культури та освіти. Мова є феноменом нації, адже вона визначає її місце і роль у світовому співтоваристві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік