13 жовтня 2023

Спілка любителів детективів. Читацька агенція

Неймовірне інтелектуальне задоволення отримує кожен читач під час читання детектива. Відчуття гордості і захоплення, коли відгадав усі загадки і розплутав головоломки, смак  перемоги від розкриття злочину разом з детективом - це те, шо приваблює мільйони читачів по всьому світу. Його величність Детектив» - один із найпопулярніших жанрів літератури дорослих і дітей.  І вже майже два століття його феномен цікавить і письменників, і літературознавців, і звичайно читачів. 

Сьогодні учні 8- А класу, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 ім. Романа Набєгова Херсонської міської ради взяли участь у бібліотечному уроці "Спілка любителів детективів. Читацька агенція".

Спочатку школярі згадали історію виникнення цього жанру, його особливості, перші  відомі твори, які підкорили світ, дізнались про найвідоміших світових майстрів детективу та їх геніальних героїв.

Для восьмикласників це вже добре відома тема з зарубіжної літератури, тому вікторина «У світі детективів» про відомі факти, улюблених героїв та особливості різних видів детективів, була їм під силу. Далі юні "шерлоки" перевірили свої власні здібності у розв'язанні ребусів, кроссенсів та логічних задач. Адже тренування пам’яті, розвиток інтелекту, дедукції та логіки, важливі сьогодні для сучасних підлітків.

І на останок, школярі  поділились своїми улюбленими загадковими історіями та дізнались про сучасні українські і зарубіжні детективи, адже ще так багато не розкритих секретів та загадок, про які варто прочитати вже сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік