10 червня 2021

Хай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває!

Звичайно, кожна людина в світі  розуміє,  що пожежа – це грізна небезпека. І дуже важливо вберегти від неї наше майбутнє – наших дітей! 

З настанням літа, спеки та збільшенням пожежонебезпечних ситуацій  виникла необхідність провести з дітьми бесіду про правила поводження з вогнем. І тому бібліотекарі молодшого відділу  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  вирушили у гості до маленьких вихованців я/с №35  і провели для них цікавий захід.

Відгадуючи загадки, діти називали основні правила поводження з вогнем та дії під час пожежі.

Також малеча спробувала себе у ролі сміливих  пожежних. А оскільки рятувальники   мають приїхати на місце пожежі дуже швидко,  то під час гри «Найшвидша команда пожежників»  учасники, почувши сигнал тривоги, вирушали на «пожежній машині» до місця трагедії. Всі екіпажі  змогли швидко і вчасно прибути на виклик.


Із чорної скриньки діти вибирали необхідні для гасіння пожежі речі. Відповідаючи на запитання літературної вікторини, пригадали казкових персонажів, які необережно поводились з вогнем та постраждали від пожежі.

А ще малюки рятували вірних друзів із задимленої кімнати за відведений час.


Гра «Вогонь та вода» сподобалась дітлахам не менш ніж інші, адже краплинки води мали «загасити» вогники, що намагалися від них втекти.

Захід пройшов у  веселій та дружній атмосфері під девізом “Щоб у вашому домі не було біди, будьте обережні з вогнем завжди”. Сподіваємось, що малюки будуть дотримуватись усіх правил  пожежної безпеки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік