03 червня 2021

Літературне розслідування з Оксаною Зененко

2 червня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки десятикласники гімназії № 6 взяли участь у літературному розслідуванні.

Разом з херсонською письменницею Оксаною Зененко діти пізнавали таємниці гетьманів України.

Щоб краще познайомитися з авторкою, бібліотекарі запропонували їй взяти участь в експрес-інтерв’ю. Присутні дізнались про її вподобання: зранку полюбляє пити каву, серед квітів обирає троянди, улюблене місце для прогулянок у Херсоні – набережна Дніпра, серед поетів надає перевагу віршам Ліни Костенко та Лесі Українки.

Оксана Зененко працює в жанрі історичного роману. Вдячна своєму вчителю історії, який зацікавив її своїм предметом. Письменниця розповіла про копіткий процес створення роману «Останній лицар гетьмана», про подорожі історичними місцями, які подарували їй натхнення і дали необхідний матеріал для книг. У січні 2021 року за цей роман авторку нагороджено медаллю Олександра Довженка.



У бібліотеці можна не лише почитати книги, зустрітися з автором, але й зіграти у цікаві і пізнавальні ігри, розроблені співробітниками книгозбірні. Тож школярам запропонували перевірити свої знання з історії козацтва за допомогою гри «Лицарі Таврійського краю», виданої в серії «Ігри патріотів Херсонщини». Діти відповідали на запитання чотирьох категорій. Останнє завдання – для хлопців: вишукуватись відповідно до військових звань – від нижчого – козака – до вищого – гетьмана, якому письменниця  вручила символічну булаву.



У травні поточного року у видавництві «Український пріоритет» вийшов з друку роман пані Оксани «Таємна місія гетьмана». Авторка розповіла про доленосні події і в добі Гетьманщини, і в житті Івана Мазепи. Крім історичного тла на читачів також чекають пригоди, інтриги, бойові дії і, звісно, кохання.

Приємно відзначити, що під час написання другого роману Оксана Зененко користувалася книгами із фонду Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. А після сьогоднішньої презентації попрохала підібрати матеріали для наступного роману. Для якого саме –інтрига. Отож, будемо чекати на її третю книгу в жанрі історичного роману.

Завершилася зустріч автограф-сесією та фото на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік