15 червня 2021

Водний маршрут обираємо та в дорогу вирушаємо

Учасники літніх читань «12 лайфхаків для екстремалів» цього разу обрали водний туристичний маршрут та були здивовані тим, що  тільки в Україні існує 55 річок для екстремальних подорожей - сплаву на байдарках, рафтах і катамаранах. А найбільша річка країни – Дніпро відмінно підходить для першого знайомства з байдаркою. Навчитись керувати байдаркою можна в лічені хвилини. Але треба бути обережними: швидкісні катери женуть велику хвилю, до якої байдарку краще розгортати носом. В таку подорож обов’язково потрібно прихопити рятівний жилет.


Перед походом діти познайомились із морською термінологією, обрали капітана  та виконали перше завдання – вишикували свою команду за зростом.

Щоб не заблукати – згадали уроки географії та знайшли водні об’єкти на глобусі.


В екстремальних подорожах потрібні не тільки знання, а ще неабияка витримка та сила. Тож юні сміливці помірялись силою та пограли у забавну та веселу  гру з перетягування канату.

Водні туристи поділились досвідом та розповіли про різні види риболовлі. Впевнено впорались із наступним завданням – вгадали риб, які живуть у річках та озерах.

Під час привалу готували юшку: із однакових інгредієнтів кожен запропонував свій неповторний рецепт.

Другий привал був літературний – читачі відповідали на запитання вікторини та називали героїв книг, пов’язаних із морськими подорожами.

Із задоволенням діти пограли у гру «Море хвилюється раз». Кожен з них завмер на мить в образі мешканця морських глибин.

На згадку про подорож юні екстремали отримали веселі побажання, які знаходили в амфорі та морських мушлях.

Найактивніші та найвправніші учасники заходу в подарунок отримали книги із серії  «Життя видатних дітей».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік