05 червня 2021

Світ паперових фантазій

Читацьке літо у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки буде наповнене яскравими емоціями, зустрічами з друзями, книгами. А у відділі естетичного виховання на вас чекає мистецький лабіринт, стежки якого відкриють таємниці та приведуть до пізнання багатогранного світу мистецтва. 

Першою стежинкою нашого лабіринту стало давнє паперове мистецтво – оригамі. У перекладі з японської «оригамі» означає «складена папір», у країні висхідного сонця мистецтво оригамі називають мистецтвом цілого листа. Це одне з найголовніших правил оригамі - не додавати і не віднімати нічого зайвого. Це закон, якого дотримуються вже багато століть всі художники оригамі. Завдяки цьому даний вид мистецтва вже тисячоліття вважається самим незвичайним і оригінальним.

Метою паперового мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок, за допомогою яких утворюються дуже складні фігури.

Діти дізналися про історію виникнення оригамі, легенди пов’язані з мистецтвом складання паперу, а також про Йосідзаву Акіра світового майстра, який винайшов багато нових технік та підвищив оригамі від ремесла до мистецтва, що живе і розвивається.


Бібліотекар розповіла, що існує багато технік та видів оригамі, а також повідала про найменші та найбільші поробки і про ті, що занесені до книги рекордів Гіннеса. 

Веселою грою для дітей стало передбачення на літо по оригамі. Обравши ту чи іншу поробку діти визначали, що на них чекає в майбутньому: їсти морозиво все літо,  побудувати машину часу, згоріти на морі тощо.

Маленькі читачі власноруч виготовили поробку в техніці оригамі – птаха, що буде нагадувати їм про цей захід. 


Мандруйте лабіринтом та розкривайте свій творчий потенціал разом з бібліотекою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік