вівторок, 15 червня 2021 р.

"У лісі стільки музики і казки, краси земної, неземної ласки…"

Його називають по-різному: «зелені легені планети», «природний кондиціонер», «комора здоров’я». Він запобігає повеням і посухам, захищає врожаї на полях, очищує повітря і допомагає у боротьбі зі збудниками хвороб. Усі ці «супергеройські»  здібності має його величність Ліс. Саме до цього дива природи і вирушили юні натуралісти, зустрівшись у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Опинившись на галявині, юних читайликів зустрів господар лісу – Лісовичок. За повір’ям він заманює в хащі, але він також полюбляє танцювати і жартувати. Тож і для наших «дослідників природи» підготував цікаві розважальні завдання, які розмістив  на чудо-дереві. 

Діти розгадували загадки про рослини, які можна побачити на лісових просторах. «Впізнали» вони берізку, осику, дуб, ожину, папороть, мухомор, суницю, конвалію тощо.

А ще влаштували хованки завдяки книжці «Хто ховається у лісі?» та дізнались, якими ягодами полюбляє ласувати маленьке зайченя. Далі малечу чекало цікаве знайомство з особливостями життя «нічного лісу».


Щоб дізнатись цікавинки лісового простору, довелося розгадувати ребуси та з’ясувати, яка країна на 70 % вкрита лісами, а яка має лише 0,007% цієї краси. А ще, яке листяне дерево найпоширеніше у світі, а кора якого дерева не горить під час пожежі.

Насамкінець Лісовичок поділився з дітьми мудрістю лісу, яка зберігається у прислів’ях та приказках. Та через те, що ці вирази були розділені, їх довелося відновлювати.

А оскільки цього дня в бібліотеці був День історій про мишенят, то, повернувшись до бібліотеки читачі з’ясували, що мішечки з цінними зразками насіння були пошкоджені і зернята висипались. Тож дітям довелося їх розібрати і навпомацки визначити до якого мішечку їх треба повернути.


Зустріч видалася веселою, пізнавальною і з багатьма сюрпризами. А наступного разу чекаємо усіх на запашні та смачні посиденьки у Фітолабораторії, адже на вас чекатиме День заготівлі липового чаю! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік