середу, 16 червня 2021 р.

Німецьку вивчай – світогляд розширяй

Ніщо так не розвиває і не розширює власний світогляд, як вивчення іноземних мов. Вивчаючи мову, ми водночас знайомимося із літературою, культурою та історією інших країн. Учасники німецькомовних клубів не є виключенням, адже на кожному засіданні ми читаємо художні твори німецькомовних авторів із серії «Читати та тренувати мову». Кожна нова розповідь це крок до знайомства з країною, побутом та менталітетом її жителів. Крім того, переклад рідною мовою збагачує мовний потенціал та розвиває логічне мовлення.

Клуб «Давайте вчити німецьку разом» розпочав роботу над твором видатного німецького романтика Теодора Фонтане «Еффі Бріст», події якого відбуваються у Німеччині за часів правління Отто фон Бісмарка.  Перші розділи роману викликали жваве обговорення стосовно подій, головних героїв та відносин між ними. Географічні масштаби твору сягають декількох європейських країн, об’єднаних спільними історичними подіями. Що буде далі? Учасники клубу вже заінтриговані та чекають з нетерпінням розвитку подій.



Клуб для початківців читає розповідь про берлінських підлітків, їхніх захопленнях та першу закоханість. Звичайно, велику увагу ми приділяємо молодіжному сленгу та його вживанню у повсякденному спілкуванні. Дія відбувається у Берліні, тому і не дивно, що ми знайомимося з історією міста, його районами та головними вулицями столиці Німеччини.


А малеча з першого засідання приєдналася до світу німецьких пісень. Кожну нову тему ми починаємо з вивчення німецької народної пісні, що надзвичайно радує малечу.  Пісня про пекаря не стала виключенням, а її запальна мелодія просто запрошує до танців. Знайомство з народними традиціями та культурою є складовою роботи клубів, що є важливим моментом у вивченні іноземних мов.

Клуби продовжують свою роботу влітку і ми чекаємо усіх наших читачів у затишних залах бібліотеки. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік