17 червня 2021

Всі журнали прочитали та в цікаві ігри пограли

Сьогодні у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки День настільних ігор, в рамках програми літніх читань «Канікули з книгою». Настільні ігри є дуже корисними, адже вони розвивають у дітей логіку, уважність, моторику, тренують зорову пам'ять, а також стратегічне і тактичне мислення. 

Розпочалась зустріч з розповіді бібліотекара про перші настільні ігри в які гралися діти багато тисячоліть тому. Бо саме вони є прототипами сучасних та вже звичних для нас таких ігор як шахи, шашки, доміно, нарди.

Далі допитливі читачі отримали завдання – познайомитись з журналами «Смайлик», «Карамельки»,  та «Розумашки», а потім знайти в них ігри, що розвивають інтелектуальні здібності - кросворди, головоломки та розгадати їх.

Різноманіття настільних ігор у залі періодики вражає, комусь припало до вподоби складати із букв слова - Скребл, декого зацікавила гра де треба проявити швидкість та уважність - Швидерце, малечу привабило Логічне доміно (тварини), та особливо шалені емоції вирували в залі періодики коли  дітлахи разом з бібліотекаром виготовили власноруч настільну гру та влаштували змагання.


Юні відвідувачі переконалися, що без електронних гаджетів також можна весело та з користю відпочити. Задоволення від гри отримали не тільки діти, але і бібліотекар.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік