вівторок, 8 червня 2021 р.

Наплічник збираємо і в туристичний похід вирушаємо!

Нарешті розпочалось довгоочікуване літо! В читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки стартував Book Challenge «12 лайфхаків для екстремалів».

Юні мандрівники обирали види туристичних маршрутів із запропонованих: велосипедні, водні, кінні і, навіть, спелеологічний.

Більшістю голосів учасники походу обрали найпопулярніший - трекінг або піший похід. Тож головним завданням, який постав перед  туристами – зібрати рюкзак в екстремальну подорож.

Дізнались про деякі лайфхаки від досвідченого  подорожувальника, переглянувши відео.

Речі потрібно розподілити  на відповідні категорії.

Об'ємне: спальник та запасні теплі речі.

Найважче: намет, пила, сокира, консерви, казанок.

Легке і крихке: аптечка, засоби гігієни.

Потрібне в дорозі: ліхтарик,  засоби від комарів, дощовик.


Діти  застосували  поради на практиці та зібрали наплічники на швидкість. З собою взяли найнеобхідніші речі, залишивши вдома фен, краватку, праску та вечірню сукню. 

Не забули і ЖОРНАБОР- жаргонне туристичне  визначення особистих столових приборів:  кружка, ложка ,миска, ніж або скорочено КЛМН.

На малому привалі юні туристи познайомились з книгами, які можуть допомогти подолати труднощі в дорозі: «Все для виживання в поході» , «Абетка туриста» тощо.

Під час обіднього привалу за  кухлем духмяного трав'яного чаю діти пограли в ігри: «Міста», «Крокодил».




Читачі–мандрівники отримали не тільки море позитивних емоцій, а ще нові знання, які допоможуть їм подолати всі перешкоди під час пішохідних подорожей.  Найвправніші та найактивніші були нагороджені книжковими подарунками.


Цікавих літніх мандрів та легкого наплічника вам, юні туристи!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік