04 червня 2021

Літературний квіз

Традиційно у травні та червні студенти  факультету психології, історії та соціології  спеціальності "Психологія" Херсонського державного університету разом зі своїм викладачем Мойсеєнко Вікторією Василівною відвідують практичні заходи, що проходять у нашій бібліотеці. Цього року ми не змінили традиціям, та провели літературний  квіз "Аналіз невербального мовлення та вербальних діалогів за мотивами фільму та новели «Сонячна алея» Томаса Бруссіга" та мистецьку годину «Сімейний портрет».


Під час літературного квізу ми запропонували студентам зануритися у життя підлітків розділеного муром Берліну та проаналізувати їхню поведінку, стосунки та побутові моменти, спираючись на фото. Студенти не читали новелу та не дивилися фільм, але мали дати характеристику головним героям та аналізувати їхні дії маючи лише фото. Було дуже цікаво порівняти асоціації та психологічний аналіз поведінки героїв, зачитуючи фрагменти із новели чи переглянувши фрагменти із екранізації. 



Під час мистецької години ми обговорювали такий жанр живопису як «Сімейний портрет» та намагалися розказати про історію зображених на картинах майстрів різних епох та мистецьких стилів родин, їхніх стосунках та намагалися розгадати таємниці кожної родини. Майбутні психологи мали змогу використати вже набуті знання у практичній роботі. Символіка кольорової гами, «мова» жестів та вміння аналізувати міміку обличчя, щоб дати характеристику зображеним особам.


Дана форма роботи є корисною для майбутніх психологів, адже невербальна комунікація часто надає більше інформації про людину, аніж її мовлення.

Дякуємо студентам за чудові ідеї та професійний аналіз, тим паче, що це була наша перша робота у такому не зовсім звичному для багатьох форматі.

З нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік