29 червня 2021

У похід вирушаємо та про «здорове» харчування дбаємо!

У читальній залі Херсонської обласної бібліотеки  для дітей ім.Дніпрової Чайки на програму літніх читань «12 лайфхаків» знову зібрались екстремали, щоб вирушити в похід. 

Походи – це цікаві та незабутні враження, які залишаються на все життя. Але вони вимагають багато фізичних зусиль. Тож потрібно поповнювати витрачені калорії і харчуватись «здоровою» їжею.


Юні туристи обрали «завгоспа», який буде відповідати за харчування і який склав раціон разом із подорожуючими.

Із запропонованих продуктів  зібрали  в наплічник крупи, картоплю, консерви, сухофрукти, чай, сіль, цукор, хліб.

На жаль, вдома довелось залишити тістечка, морозиво, піцу, ковбасу та гамбургери.



Згадали своїх предків – славних козаків, які часто вирушали  у військові походи. Традиційною  козацькою стравою був куліш. Тож діти стали учасниками естафети. В мішках спробували  дострибати до мішечків, в яких були різні харчові інгредієнти та обрати ті, з яких можна приготувати куліш.

На привалі юні екстремали пограли у гру «Лицарі Таврійського краю». У фінал вийшло три гравця, які отримали рівну кількість балів. Після серії запитань із категорії «Література» нарешті визначився переможець – Герман  Блок, який отримав у подарунок книгу із серії «Життя видатних дітей».



Завершився похід  чаюванням на бібліогалявині. Читачі не тільки із насолодою смакували трав’яний чай, а й пограли у гру  «Перевертунчики». 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік