02 червня 2021

Природа – наш дім, а ми – господарі в нім

«Ми всі несемося вдалину на одній і тій

же планеті – ми екіпаж одного корабля».

Антуан де Сент-Екзюпері

Усе, що ми називаємо словом «природа», - це синє небо, швидкі води, рівнини і гори, родючі ґрунти, рослини і тварини. Природу називають ненькою. А ми всі – діти природи. І повинні бережливо ставитись до неї і примножувати. Недаремно кажуть: «Природа – наш  дім, а ми – господарі в нім». 

Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day) - це найбільша щорічна подія в світі. Тому саме напередодні  цього дня вихованці НВК «ХАБАД» завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки аби стати учасниками інтерактивних заходів на екологічну тематику.

Для малюків, що навчаються у першому та другому класах  було проведено екологічне асорті «Світ довкола нас». Їм довелося розбирати скарги на поведінку людей від  представників тваринного та рослинного світу, складати з пазлів зображення квітів, що занесені до Червоної книги України і пригадувати їх назви,  відповідати на запитання вікторини «Будь уважним» про правила поведінки на природі.

Учні третіх та четвертих класів позмагалися у  грі екологічні хрестики-нулики «Будь природі другом!», де на учасників чекало чимало цікавих завдань – ребуси, шаради, головоломки, загадки,  «чудесенки» тощо. Вони дізнались, що таке флора та фауна, хто є найсмачнішим родичем огірка, на листях якої рідкої рослини може спокійно сидіти навіть доросла людина, які рослини і тварини знаходяться на межі зникнення та як треба їх охороняти. 

Старшокласники відвідали два заходи. Перебуваючи у  віртуальному зоопарку «Вусо-лапо-хвосто-ніс» влаштували батл на цікаву тему «Зоопарки  - зло чи добро?».  Думки були кардинально різними, але дійшли згоди лише в тому, що у деяких випадках та за відповідних умов вони допомагають зберегти популяцію зникаючих тварин. Після обговорення пограли в інтерактивну вікторину «Все про тварин від А до Я».

Проблеми збереження довкілля широко відображені і у мистецтві. В цьому діти переконалися під час мистецько-пізнавальної гри «Крок за кроком». Їм довелося побувати у ролях біологів, зоологів, екологів, істориків і, навіть, екологічних інспекторів.


Пам’ятаймо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому, з такої нагоди, зробімо хоча б один крок на покращення стану довкілля.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік