11 червня 2021

Живемо в стилі еко

На сьогодні в нашій країні, як і в усьому світі проблема смітників – одна із дуже важливих і актуальних серед проблем забруднення навколишнього середовища. З кожним роком сміття все більше «поглинає» землю, від чого страждають всі живі організми. 

Саме ця екологічна тема піднімалась сьогодні у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 

Маленькі екологи дізналися, що кожного року в Україні утворюється біля 450 млн тонн шкідливих відходів; для розщеплення пластмаси потрібно 500-1000 років; про існування великої тихоокеанської сміттєвої плями, приблизна площа якої становить від 700 тис до 1,5 млн км² від чого дуже зменшується кількість підводних мешканців, адже вони сприймають сміття за їжу і, з’ївши його гинуть.

Діти поділилися своїми думками, як вони можуть вберегти навколишнє середовище: висаджувати дерева, не кидати сміття на вулиці, прибирати за собою та іншими, робити годівнички, підгодовувати тварин та птахів, їздити на велосипедах, не підпалювати траву.

А далі на них чекала екологічна гра, де вони мали розподілити сміття по відповідних контейнерах: папір, скло, пластик, небезпечні речовини. Все це потрібно ділити для того, аби менше забруднювати планету та економити її ресурси перероблюючи сміття. Всі разом діти дуже легко розподілили відходи по відповідних баках. 

І на згадку кожен з дітей зробив об’ємну аплікацію тієї тваринки, яка їм найбільше подобається. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік