14 квітня 2023

Народознавчий калейдоскоп

Бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки провели народознавчий захід "Прийшла весна з Великоднем" для учнів 3-а Херсонської гімназії №1. 

Великдень - це одне з найбільших християнських свят. Його чекають з нетерпінням і дорослі і діти, це свято прийнято наповнювати світлими думками, добрими справами та радісними привітання. 

Під час заходу бібліотекарка познайомила читачів книгозбірні з давніми та сучасними традиціями святкування Великодня, про історію свята та його значення для українського народу. А також, з розповіді, школярі дізналися про те які бувають паски, в чому  різниця між писанками, крашанками, та які продукти входять до великоднього кошику.


Діти залюбки поділилися сімейними традиціями святкування, адже у кожній родині вони різняться і передаються з покоління до покоління.

І за доброю традицією учні разом з бібліотекарем зробили великодню прикрасу, яка буде нагадувати нашим читачам про зустріч. Також ми запросили учасників до виготовлення інших поробок до свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік