26 квітня 2023

Найбільша техногенна катастрофа людства

В історії нашої країни є багато пам'ятних дат і подій, які назавжди вкарбувалися у сторінки підручників. Але є одна - найтрагічніша, яка сколихнула увесь світ. 26 квітня 1986 року відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа людства. Трагедія, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, призвела до найбільшої екологічно-гуманітарної катастрофи. Тож саме про ці трагічні події працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вели діалог з учнями 5 класу Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади під час години пам'яті "Найбільша техногенна катастрофа людства".
З'ясували передумови і наслідки трагедії, вивчили необхідні терміни: техногенна катастрофа, радіаційне забруднення, дозиметр, опромінення та інші.
Переглянули пізнавальне відео "16 маловідомих фактів про Чорнобиль."
Рефлексія відбулась у формі квесту на платформі LearningApps "Найбільша техногенна катастрофа людства".
Сьогодні минає рівно 37 років з дня тієї непоправної трагедії. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварії Чорнобильська катастрофа стала символом не лише трагедії й перестороги щодо обачного використання ядерної енергії, а й символом жертовності в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідатори аварії виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Тож нашим обов'язком у цей день є вшанувати мужність ліквідаторів, які живуть сьогодні поряд із нами, і тих, хто ціною власного життя й здоров’я зупинив ядерну катастрофу. І допомогти зупинити й здолати ворога, який сьогодні своїм ядерним шантажем ставить під загрозу майбутнє усього світу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік