22 квітня 2023

Історична подорож Херсонщиною

21 квітня бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки організували учням 5-б та 5-в класів Херсонської гімназії №1 краєзнавчо-пізнавальну гру «Лицарі Таврійського краю».

Усі учасники заходу потрапили в часи козаків-характерників, які володіли надприродними здібностями та силою, їх боялися і поважали вороги, в часи славетних походів та боїв, про які і досі ходять легенди.


Берислав перший зустрів мандрівників. На території Бериславської громади існувала фортеця Кизи-Кермен, її збудували турки для оборони Криму та Туреччини від запорозьких козаків, але вона була розгромлена, і з усіх здобутих трофеїв був дзвін, який і по наш час зображений на гербі громади. На плотах по Дніпру до Берислава козаки переправили Свято-Введенську церкву, служба в якій проходить і в наш час.


Потім вирушили до Каховки. В цій місцевості у далекому 1492 році кримський хан збудував фортецю Іслам-Кермен, та вона була зруйнована гетьманом Іваном Мазепою.

Читачі книгозбірні були в захваті від подорожі. Епоха козаків давно минула та дух козацтва досі тече в наших жилах. Ми їх нащадки зараз виборюємо право на існування, незалежність, право на гідне майбутнє. І в наш час існують козаки-характерники, славні отамани, які ведуть воїнів у бій, ми про них обов'язково дізнаємося після перемоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік