03 квітня 2023

Добрий чарівник - Ганс Крістіан Андерсен!

Щороку 2 квітня, у день народження великого данського письменника й казкаря Ганса Крістіана Андерсена, по всьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.

Дитяча книга - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, це засіб, завдяки якому, за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя. Дитяча книга - це нові відкриття, емоції, знайомства з невідомими раніше істотами, це двері у великий, незвіданий світ. 


Саме у цей незвіданий світ, дякуючи біблотекарям Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки і маючи магічний ключ - знання, юні читайлики других класів Таврійського ліцею мистецтв з легкістю відкрили двері та потрапили у чародійне середовище казок доброго мрійника і чаклуна - Ганса Крістіана Андерсена. За допомогою казко-туру малюки перенеслися в далекі дитячі роки казкаря і дізналися, про що мріяв маленький хлопчик, блукаючи цілими днями луками та ховаючись у польових квітах, як народжувалися фантастичні казки та неймовірні образи.




Мандруючи сторінками відомих творів, маленькі читачі пригадали Русалоньку, яка заради любові відмовитися від свого звичайного морського життя, Гидке каченя, яке попри глум над собою, залишалося сильним духом і красивим душею, Дюймовочку – маленьку за розміром дівчинку, яка мала сильну волю і не підкорювалася іншім, а шукала вихід із складних життєвих ситуацій...

Тож, міркуючи над змістом фантастичних історій та відповідаючи на запитання ведучого, малюки з’ясували, що казки Ганса Андерсена навчать їх розбиратися в людях, допоможуть зрозуміти, що таке Справедливість, Правда, Краса і Любов.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік