11 квітня 2023

День здоров'я

7 квітня щорічно весь світ святкує Всесвітній день здоров'я. Цій  даті був присвячений захід «Здорова хвиля», який провела головний бібліотекар  Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки Вікторія Сломчинська. У книгозбірні вже багато років впроваджується проєкт з однойменною назвою, який покликаний популяризувати здоровий спосіб життя.


До «Здорової  хвилі» приєднались учні 10-А класу Херсонської школи №36. Дітей очікувало 5 бібліопарковок, на яких вони знайомились з цікавими фактами або виконували різні завдання.

Парковка «ЗСЖ» дала можливість довідатися старшокласникам  про головні складові здорового способу життя: рухова активність, правильне харчування, відсутність шкідливих звичок, тощо

Ведуча заходу розповіла про деякі дієві методи, які допомагають позбутися шкідливих звичок: «Мотивація», «Контроль»,  «Допомога», «Нова звичка» і найголовніше, не втрачати рішучості на довгому шляху боротьби.

Під час «Вітамінної» бібліопарковки  юні учасники пересвідчилися, що для життєдіяльності організму необхідні біологічно активні речовини, нестача яких приводить до авітамінозу. Для людини важливі принаймні 13 різних вітамінів. Тож разом дослідили, із яких харчових продуктів можна їх отримати.

На парковці «Спортивна» у дітей була можливість дізнатись про цікаві види спорту, якими можна займатись у вільний від навчання час та підтримувати своє тіло у гарній фізичній формі. Наприклад, командні ігри:«Флорбол», «Алтимат», «Корфбол», під час яких загартовується командний дух,  розвиваються швидкість, спритність та витривалість. А участь у змаганнях покращують настрій і зміцнюють психіку.

На «Літературній» парковці  хлопці та дівчата побачили літературу, яка присвячена здоров’ю та корисному харчуванню. А ще учасникам заходу довелось розгадувати загадки, продовжувати прислів’я, читати вислови відомих людей. Наприклад, німецький поет Генріх Гейне сказав: «Єдина краса – це здоров’я»

Останньою парковкою стала «Ігрова», на якій учні змогли продемонструвати свої знання, отримані під час заходу. Майже на всі запитання вікторини «ЗСЖ» гравці дали правильні відповіді.



Завершився захід інтерактивним завданням:  на платформі Mentimeter всі учасники заходу відповіли на головне запитання «Що для тебе означає здоров’я?» І ось який результат миттєвого опитування.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік