25 квітня 2023

Живи без шкоди для природи!

Дитина і природа мають нерозривний зв’язок. Від самого народження малюк досліджує світ навколо себе, і цей контакт з природою важливий для його розвитку, адже він допомагає формувати почуття прекрасного, відчуття розуміння навколишнього світу.

Екологічне виховання дитини є одним з найважливіших завдань сьогодення. Адже з кожним роком зростає кількість проблем, пов’язаних з довкіллям, таких як забруднення повітря, води та ґрунту, знищення лісів та інших природних ресурсів. Тому дуже важливо виховувати у дітей бережливе ставлення до природи, щоб майбутні покоління мали можливість жити в здоровому та чистому середовищі. 

Саме з цією метою Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки запропонувала учням Таврійського ліцею мистецтв взяти участь у еко-пінг-понзі «Живи без шкоди для природи!» 

Перетворившись на еко-дослідників, учасники гри розглянули деякі явища природи, розв’язували ребуси, побували на «квітковому карнавалі», пригадали правила поведінки на природі, познайомилися із Червоною книгою України, «завітали» до біосферного заповідника Асканія-Нова, дізналися цікаві факти про тварин та за описом тварин і рослин називали казку.




Екологічне виховання дитини - це важлива задача, яка вимагає уваги та зусиль, як педагогів, так і батьків та бібліотекарів. Прищеплення бережливого ставлення до природи не тільки допоможе зберегти навколишнє середовище для майбутніх поколінь, але й сприятиме розвитку дітей в цілому, формуванню у них відповідальності та здатності дбайливо ставитися до світу навколо себе.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік