03 квітня 2023

Література миру і війни

У рамках Тижня дитячого читання головна бібліотекарка читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Юлія Чернієнко провела для читачів книгозбірні інтерактивний огляд-вікторину "Література миру і війни".


Під час заходу вона познайомила присутніх дітей і підлітків із книжковими новинками від українських письменників, які присвячені темі миру і війни.

Спершу бібліотекарка поділилася із читачами і колегами своєю мрією - зробити у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки виставку книг про події поточної війни, аби кожний читач - від найменшого до найстаршого - зміг, прочитавши різнопланові художні історії, переосмислити свій досвід війни та відродитися до мирного щасливого життя в оновленій Україні. А також у книгозбірні відродити проєкт "Зустрічі без прощань" і запросити авторів цих книжок до відродженого Херсона на презентацію їхньої творчості.

А поки що, роблячи перший крок до реалізації цієї мрії, ведуча разом із  учасниками заходу сформували цю полицю у віртуальному форматі.


За допомогою загадок, ребусів, шарад учасники відгадували назву книги, після чого ведуча докладніше презентувала кожну книгоновинку.


А наприкінці заходу на основі малюнків української художниці Вікторії Франко ми створили казку про дівчинку-українку, яка із подругами боролася проти сил темряви і, здобувши Перемогу, ще більше розквітла.

Поки що поличка літератури про мир та війну віртуальна, однак, щиро віримо, невдовзі вона стане реальною у стінах нашої улюбленої книгозбірні для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік