22 квітня 2023

Право на читацьку любов

Всесвітній день книги та авторського права - це той день, який хочеться урочисто святкувати, щоб подякувати улюбленим письменникам за їхні чудові книжкові світи.

В рамках цієї дати головна бібліотекарка читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки провела серію заходів, присвячених українським і зарубіжним авторам.

Учні Херсонської гімназії № 16 пізнавали "Секрет творчої магії Джоан Роулінг" завдяки змістовній оповіді про життя і творчий шлях найвідомішої у світі дитячої письменниці.



Разом ми простежили, як обставини дитинства і юності сформували талант дівчинки Джоан, яка понад усе любила вчитися і читати. Зачудовано спостерігали, як уже молода жінка роками віддано працювала над серією книг про Гаррі Поттера - хлопчика, який вижив, а потім врятував магією свого чистого серця увесь світ. Щиро тішилися, слідкуючи за успіхами Джоан Роулінг у літературній кар'єрі.  А наприкінці заходу обдаровані мрійники і мрійниці довідалися несекретний секрет успіху від Джоан Ролінг: "Мій рецепт щастя: спочатку з'ясувати, чим тобі в житті більш за все подобається займатися, а потім знайти того, хто тобі буде за це платити".

Нашим читачам так сподобався захід, що ми домовилися зустрітися знов через тиждень і присвятити наступний урок літературній грі за книгою про Гаррі Поттера.

А шестикласники Херсонської школи №50 поринули у світ найсучаснішої літератури, виданої за останній рік, під час заходу "Література миру і війни: що читати сучасному підлітку". Переживаючи з персонажами їхній нелегкий досвід, загартовуючись разом з ними у боротьбі за свободу, ми сформували із презентованих видань віртуальну книжкову полицю. Наприкінці цього заходу школярі поділилися назвами книг, які їм найбільше сподобалися і які вони обов'язково прочитають.




Ось так Всесвітній день книги й авторського права засвідчив, що головне право, яке ніхто не може забрати у жодного автора, - це право на щиру читацьку любов.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік