24 квітня 2023

Звинуватити можна й невинного, засудити – тільки винуватого

Продовжує свою діяльність правовий лекторій «Орієнтир» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки. У правовий онлайн-простір  «Знати та відповідати» запросили учнів 9-го класу Херсонського Таврійського ліцею.

На першому етапі заходу мова йшла про права та обов’язки. Діти повинні знати свої права та уміти їх відстоювати. Вивчення прав людини – це, перш за все, виховання упевненості в собі. Перше завдання, яке було запропоноване учням: на фото знайти та розібратись, які права та обов’язки мають українські діти. З правами визначились легко, а ось із обов’язками все сталось складніше. На допомогу прийшла бібліотекар та допомогла визначитись із цим питанням. По-перше, поважати і любити своє оточення; по-друге, дотримуватись правил моральної поведінки;  по-третє, цінувати і дбати про своє здоров’я; і головне, з повагою ставитися до людей, які піклуються про тебе.

Наступний етапом заходу став бліц-турнір, який дав можливість продемонструвати ліцеїстам свої знання, отримані протягом року з курсу «Основи правознавства». Тож дев’ятикласники впевнено впорались із цим завданням і дали відповіді на 12 запитань. 


Учасники заходу також пройшли «Курс юного адвоката», під час якого дізнались, які відносини регулює кримінальне право України. Разом  охарактеризували поняття «кримінальна відповідальність» та визначились з особливостями кримінальної відповідальності неповнолітніх. Тож сміливо та впевнено  розв'язували правові ситуації з використанням знань і положень кримінального законодавства України. Також учні познайомились із найпрестижнішими юридичними професіями: адвокат, прокурор, нотаріус.

Завершився захід інтерактивною грою «Правові пазли», під час якої діти вправно з’єднували зображення із відповідними юридичними термінами.

Такі заходи формують в молоді високий рівень правової культури та вміння користуватися на практиці правовими знаннями. А ще у дітей є можливість познайомитися з юридичними професіями, які вони зможуть обрати у дорослому житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік