13 жовтня 2019

Секрети козацької сили

Сьогодні на літературній кухні в Бібліок@фе зібрались справжні юні нащадки козацького роду, адже вже завтра наша країна буде відзначати декілька свят: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.


Розгадати секрети сили наших предків, відважних воїнів, сьогодні намагалися хлопці і дівчата у різні способи: тренували мозок - грали в інтелектуальні ігри, досліджували побут козаків та власний державний устрій, вивчали пісні та козацьку творчість,  знайомились з непохитними вірування  та унікальними здібностями сильних чоловіків та парубків і звичайно ж спробували традиційну їжу – куліш. 

 Але головний секрет козаків, звісно, криється у непереможній силі духу і волелюбності! А все вище перераховане лише доповнює його. І про це написано чимало книг. Особливо цікавими є художні твори для дітей і підлітків, написані сучасними письменниками, і таких сьогодні на полицях бібліотеки чимало. «Перемагаючи долю. Під чужим небом» Олександра Зубченка, «Іван Сірко. Славетний кошовий» Марії Морозенко, «Сторожова застава» Володимира Рутківського, «Таємниця козацького скарбу» Андрія Кокотюхи - це найулюбленіші книги на тему славного минулого нашого народу, які захоплюють дітей.
Головні герої цих книг учать бути допитливими і шанувати рідний край, вчать знати свої права, але не забувати й про обов’язки і найголовніше: вчать  бути сильними, мужніми і сміливими, але при цьому завжди залишатися людяними!
 Зі святом, дорогі українці, маленькі і дорослі, і особливо ті, хто відстоює нашу Вітчизну у цей день, у цю хвилину! Дякуємо Вам за героїзм і любов до Батьківщини!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік