четвер, 31 жовтня 2019 р.

А пам'ять священна…

30 жовтня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки приїхали учні з Магдалинівської ЗОШ Чаплинського району.  У відділі естетичного виховання вони відвідали захід, приурочений до 75-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Наприкінці жовтня ми вшановуємо пам’ять тих, хто визволяв Україну, та вклоняємося живим учасникам цих героїчних подій. Адже українці пліч-о-пліч з іншими народами виборювали перемогу. У ході ІІ Світової війни саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.
Окрім розповідей про наступальні операції при звільненні України, про унікальних людей та їхні подвиги, перегляду кадрів документальної хроніки, діти змогли побачити предмети воєнного періоду, які надав колекціонер В.А.Торопов. Серед експонатів, представлених у «музеї патріотизму», особливе місце займають особисті речі З.П.Видригана, нашого земляка, який у переможні дні війни отримав ключ від Потсдаму.


Діти мали змогу переглянути експонати, приміряти каски армій, які брали участь у цій страшній війні, сфотографуватися.




Учасники заходу познайомилися з літературою, яка розповідає про тогочасні події. Хоча минуло 75 років, але ми завжди пам’ятатимемо, якою жахливою є війна, якою ціною дається перемога. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік