28 жовтня 2019

До лялькового світу разом з Буратіно!

Мабуть, знаєш ти, у світі є країна,
Де живуть Мальвіна й Буратіно…
Чергове засідання клубу «Читай-компанія мандрує» відбулося за лаштунками «лялькового театру», до якого, в свій час, дуже хотів потрапити неслухняний, дерев’яний хлопчисько на ім’я Буратіно.
Із самого початку маленькі мандрівники залюбки познайомилися з цим персонажем та вирушили у карколомну мандрівку до чарівного, лялькового світу. В цьому казковому світі дітворі довелося сісти за одну парту з Буратіно, для того, щоб навчити його читати, писати, рахувати, співати та малювати. Пролунав шкільний дзвоник і розпочався перший урок – урок читання. А щоб навчитися читати, звісно ж, потрібно знати літери.

Відгадуючи загадки на певну літеру, треба було знайти її та вилучити із усього алфавіту, а потім скласти слово, яке пов’язане із книгою «Золотий ключик, або пригоди Буратіно»

І знов дзвоник покликав всіх присутніх на наступний урок – урок письма. Перетворивши свої справжні носики на довгі та гострі, хлопчики та дівчата писали слова та малювали невеличкі малюнки.
Був у нас і урок фізичної культури, де вся невгамовна компанія танцювала танок «Як що весело живеш ти, роби так!» - це були рухи та стрибки на місці, плескання в долоньки та тупотіння ніжками.

Далі відбувся урок веселої математики. І великі і малі наші користувачі спробували себе в ролі Буратіно. Вони вміло рахували груші, які висіли на дереві, їжачків, які збирали в лісі суницю, моркву, яку на обід їли зайчата тощо. 

Останнім уроком був урок музики.
Тут і дорослі і малі вправно і весело заспівали в караоке пісню – БУ – РА – ТІ – НО, а ще  учні-мандрівники отримали домашнє завдання – розфарбувати розмальовку з веселим, неслухняним, довгоносим хлопчиком вдома. Тож на сьогоднішній день ще одна країна, якої нема на мапі, але яка існує в книжці, досліджена. 
Чекаємо всіх бажаючих на наступному засіданні – 10 листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік