11 жовтня 2019

Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра

Мали січ козацьку славную,
Цінували волю вільную.
Україну свою рідну,
Як зіницю берегли.
14 жовтня Україна відзначає триєдине свято - свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. Це  важливий день для нашого народу, адже в історії українців особливе місце посідає саме козацтво - гордість, сила та опора протягом багатьох століть. А ще козацтво передає гетьманський код наших предків – непереможний і незламний дух мужності і нескореності.
Саме з нагоди цього свята у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зібралися вихованці школи-інтернату для дітей з вадами слуху.
Під час заходу, що проходив у форматі історичних сходинок, діти згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також ознайомились з  героями  сьогодення – які нині боронять державу.

На кожній сходинці «маленьких козачат» чекав певний етап козацької естафети. 
На Покрову, за звичаєм, «степові лицарі » обирали нового отамана. Тож і ми не стали порушувати традицій і в ігровій формі визначали гетьмана серед присутніх хлопців.
Вміння тримати оборону своєї фортеці також перевірили під час гри «Ворожа атака». Наш захисник  не пропустив жодного «пострілу гармати».
Сила та міць  козацька була б не можливою без повноцінного харчування. То що ж варилося у казані? На ці питання дала відповідь наступна сходинка та її завдання. За підказками діти відгадували страви та збирали необхідні інгредієнти для борщу.
Після цього перевірили силу рук під час «козацького реслінгу».

Насамкінець дівчата привітали хлопців з прийдешнім святом та, передаючи один одному віночок, сказали теплі побажання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік