29 жовтня 2019

Філософія в картинах Пітера Брейгеля

У 2019 році  мистецький світ відзначає 450-літню річницю смерті відомого фламандського живописця Пітера Брейгеля Старшого, більшість  картин  якого  зберігаються у  Віденському музеї  історії мистецтв.  З нагоди вшанування пам’яті великого митця у музеї цього року експонується виставка картин художника. Працівники нашої книгозбірні вирішили також познайомити своїх читачів з творчістю великого голландця та підготували захід «Філософія в картинах Пітера Брейгеля Старшого». 
Першими учасниками заходу стали учні 11-х класів з поглибленим вивченням іноземних мов, української філології, історії та правознавства Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.
Спочатку учні познайомилися з історією та експозицією Віденського музею історії мистецтв та переглянули невеликий відео фільм. Разом з учнями ми згадали про головні риси епохи Відродження, в яку творив Пітер Брейгель, та як в картинах майстра можна прослідкувати за основними тенденціями в костюмі чоловіків та жінок того часу.

Для ознайомлення з творчістю художника ми визначили три шедеври «Селянський танок», «Мисливці на снігу» та «Нідерландські приказки». Так як кожна з них має свою неповторну атмосферу, то і працювали ми з різними методиками.
До картини «Селянський танок» ми підбирали мелодію під рухи танцюючих  у картині, до картини «Мисливці на снігу» ми підбирали усі можливі варіації білого кольору, «Нідерландські приказки» ми розбили на фрагменти та знаходили варіації українських прислів’їв та приказок.

Учні також отримали домашнє завдання – намалювати свою варіацію однієї української приказки.
Дякуємо керівництву ліцея та особисто викладачу художньої культури Фертак Світлані Валеріївні за участь у наших проектах та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік