31 жовтня 2019

Абетка безпеки від бібліотеки

Рано чи пізно, але настає той момент, коли дитина має залишитися сама. Тому, починаючи ще з дошкільного віку, батьки, вихователі, бібліотекарі мають зробити найголовніше – навчити дитину безпечній поведінці вдома. Саме тому в останній, сонячний день жовтня до молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали вихованці ясла-садка №37 «РОЗУМНИЙ ГНОМ». 
Разом з бібліотекарем малеча з’ясувала що таке безпека та чи можна відчувати себе в небезпеці, знаходячись вдома. Ми розглянули декілька ситуацій, у яких може опинитися дитина і ознайомили з правилами безпечної поведінки.
Всі, гуртом, з казковими героями вирушили у подорож до «Країни Безпеки» на швидкому потязі та по дорозі збирали пелюстки для квітки з правилами, яких необхідно дотримуватися, коли залишаєшся на одинці.
На одній із зупинок  Домовичок запропонував погратися іграшками, які взяв із  собою. За допомогою хлопчиків та дівчаток було з’ясовано, що не все це – іграшки. Серед них є  небезпечні предмети, а саме: сірники, голка, ножиці, кнопки, виделка та ніж. Гратися ними заборонено! Єдиною іграшкою у  кошику був м’яч, за допомогою якого присутні пограли в гру «Безпечно – Небезпечно» та закріпили знання про правила користування цими речами.

Несподівано з’явився листоноша Печкін, який прочитав лист від Дяді Федора. Виявилось, що мешканці із Простоквашено  на горищі знайшли старі електричні прилади та не знають, що з ними робити. Дітлахи пояснили, що користуватися ними самостійно теж небезпечно.
Останньою зупинкою була стація «Казкова». Деякі книжкові персонажі потрапили у безвихідне становище. «РОЗУМНИМ ГНОМАМ» потрібно було їх  врятувати за допомогою виклику певної служби безпеки, з  чим вони дуже вправно впорались.
Наприкінці подорожі квітка з пелюстками-порадами була зібрана та подарована малюкам на згадку про корисну зустріч.
Тож, наша сьогоднішня  Абетка безпеки від бібліотеки ще раз, в цікавій формі, нагадала дітям про правила безпечної поведінки вдома та на вулиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік