25 жовтня 2019

"Краса без обмежень"

24 жовтня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулося урочисте відкриття виставки  благодійного соціального фотопроєкту «Краса без обмежень». Проєкт започаткувала громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «ВЕЛІД» з метою формування в херсонській громаді толерантного ставлення до дітей з інвалідністю. Завдання проєкту - продемонструвати  загалу, що краса не завжди відображається у зовнішньому блиску, вона – у турботі сильніших про слабших, всебічній підтримці та безпечної любові до людей, і насамперед дітей з особливими потребами.
Організатори та партнери проєкту запросили на відкриття фотовиставки учасників - дітей з інвалідністю та військовослужбовці 11-ї окремої бригади армійської авіації. Гостями заходу стали директор Фонду соціального захисту інвалідів Херсонського обласного відділення, представник ГО «Народний мер Херсону», представники ГО «Аутизм. Зачаровані діти – Херсон», учителі, соціальні, корекційні  педагоги, бібліотекарі, учні закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням, учасники дитячого творчого колективу «Янголи добра» - вихованці НВК №48, танцювального колективу «Крок вперед», постійні читачі бібліотеки та їхні батьки. 

Із інтерв'ю ТРК "Перший регіональний" голови ГО «Всеукраїнської організації людей з інвалідністю «Велід» Віктора Булки:

Урочистості з нагоди відкриття виставки прикрасили художні номери творчих колективів під керівництвом О.Кузнецової, М.Колокот, С.Ліпської. 
У глядацькій залі бібліотеки панувала творча атмосфера.
Після заходу усі присутні з цікавістю переглянули фото. Виставковий майданчик бібліотеки розмістив 24 світлини. Деякі з них можна побачити і на білбордах на вулицях нашого міста.
 
Цього дня для відвідувачів та учасників заходу у бібліотеці працював ігровий майданчик на 3-у поверсі, де діти мали змогу переглянути мультфільми, помалювати, пограти в рухливі, інтелектуальні ігри.
Для любителів фотографуватися на 2-ому поверсі були створені дві фото-зони. Діти залюбки «ставали» героями улюблених книг та перечитували ці твори.
Для батьків, педагогів, усіх хто цікавиться новинками літератур з питання навчання та виховання дітей з особливими потребами, бібліотекарі підготували книжкову виставку-message «У вимірі людяності». На виставці представлені добре знайомі та  нові твори за різними жанрами та тематикою, але об’єднанні спільними ідеями: людяності, толерантності, любові.
Запрошуємо херсонців та гостей міста відвідати фото-виставку проєкту «Краса без обмежень» у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.

Відеорепортаж телеканалу "Суспільне:Херсон":

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік