30 жовтня 2019

У пошуках знайомих незнайомців

Сьогодні молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросив вихованців Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді до краєзнавчо-пізнавальної експедиції Херсонщиною.

Під час гри діти пригадували тварин, які мешкають у нашому краї. Спочатку, щоб вирушити у мандрівку,  гравцям потрібно було зібрати певні речі, а саме - човен, вудку, нотатник мисливця та річ, яку вкрала хитра лисиця. Щоб дізнатися, що ж саме вона вкрала присутнім потрібно було пройти запропонованим  лабіринтом та скласти з літер слово.
Далі, «сівши у човен», всі відправилися  на риболовлю. Виловивши певного кольору рибу, складали прислів’я про мешканців річки Дніпро.
«Завітавши» до унікального біосферного заповідника Асканія-Нова хлопчики та дівчата відгадували загадки про його мешканців, грали в гру «Зоокараоке» та намагалися, за допомогою нотатника мисливця з’ясовували, які тварини залишили сліди на карті.
Сліди вовка  привели маленьких екологів та краєзнавців до наступного завдання-гри «Чи правда, що…». Тут потрібно було з’ясувати, наприклад – чи правда, що рекордсменами за кількістю зубів є равлики, або, чи правда, що кішка розпізнає своє кошеня і не підпускає до себе чужого.
А казкова стежина  не дала заблукати гравцям у «морі» книжок і нагадала  про тварин нашого краю, які зустрічаються в літературі.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік