01 лютого 2024

100 років незламності: працюємо заради дітей!

Сьогодні там, де кожна книга – це не просто слова на папері, а історія поколінь, віддзеркалення суспільства, джерело та простір невичерпного натхнення дитини – СВЯТО. 1 лютого 2024 року одна з найстаріших спеціалізованих бібліотек для дітей в Україні, справжнє культурне серце нашого міста та області, інтелектуальний оазис народження ідей та інновацій – Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки святкує великий ювілей – 100 років з дня заснування.

За своє столітнє існування бібліотека пройшла шлях поступового розвитку, пережила безліч історичних подій та культурних змін, пристосовуючись до реформ у суспільстві та новітніх технологій і стала одним з лідерів у бібліотечній галузі, яскравим та помітним закладом-феноменом в Україні.
Головну дитячу книгозбірню Херсонщини з Днем народження завжди тепло вітали читачі різних поколінь, колеги, друзі, письменники та гості і нинішнє свято не стало винятком, навіть в умовах воєнного стану.



На святковий ювілейний захід завітали перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Стефанович Бутрій, заступник голови ОДА Володимир Іванович Клюцевський.
За багаторічну плідну працю, вагомі трудові і творчі досягнення, значний внесок у розвиток культурно-просвітницького життя міста та області, та з нагоди 100-річчя з дня заснування колектив бібліотеки та деякі його співробітники особисто були відзначені Почесними грамотами та Подяками.
 
Вітання Голови Верховної Ради України, а також Почесні грамоти Херсонської обласної ради вручив працівникам бібліотеки Олександр Андрійович Книга, директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, депутат обласної ради.
Працівники бібліотеки нагороджені також відзнаками Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА, які вручила директор Департаменту Віолетта Сергіївна Царькова.



Хоча Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки і святкує свій 100-річний ювілей, вона все одно залишається молодою, енергійною та відкритою для нових починань і впроваджень, є прикладом професіоналізму і компетентності. Цей вік – це не лише віха в історії закладу, а й стимул для нових досягнень! 
З Днем Народження, наша улюблена бібліотеко!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік