22 лютого 2024

Чарівні звуки, рідне слово – моя то мова, наша перемога!

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це час для вшанування мови свого народу, підтримки мовної різноманітності та визнання важливості збереження культурної спадщини кожної нації через її мову. Тож, розкрити для себе велич і могутню силу нашої української мови вкотре забажали постійні онлайн - читачі нашої книгозбірні.
«Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...». Саме такі слова Максима Рильського першими пролунали на початку зустрічі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з учнями 4 – х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44.
Мовні лабіринти, які на перший погляд здавалися просто «прогулянкою», виявилися справжніми гонками у виконанні певних завдань, які приготували бібліотекарі . Загадки, анаграми, лінгвістичні каламбури, кросворди та літературна математика довели і стали свідченням неповторності і багатства нашого мовлення.
Отже, вітаємо всіх маленьких українців з чудовим святом – Днем рідної мови! Нехай кожне слово, яке ви вимовляєте, буде пронизане духом національної самобутності та краси. Нехай наша мова завжди буде для вас символом гордості та культурного багатства. Бережіть та любіть свою мову завжди!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік