16 лютого 2024

Година вшанування пам'яті воїнів-інтернаціоналістів

З кожним роком історія все більше віддаляє нас від 10 вогняних років Афганської війни. 160 тисяч українців пройшли через Афганістан, і час не може стерти з нашої пам’яті їхні героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку.
15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгано-узбецький кордон біля міста Термез, і відтоді ця дата увійшла в сучасну історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Щоб вшанувати тих, кому довелося воювати на чужини, виконуючи бойові накази Батьківщини, наша бібліотека запросила на тематичний захід старшокласників ЗЗСО № 53.
На початку уроку під час загальнонаціональної хвилини мовчання ми схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих воїнів і афганської, і новітньої війни.
Далі під час екскурсу у минуле ми дізналися про історичний контекст та передумови війни, згадали гарячі точки Афгану, в яких воювали наші воїни, із сумом порахували сумну статистику бойових дій і разом із воїнами минулого раділи завершенню цієї війни.
Також ми «відвідали» херсонські пам’ятники «Скорботній матері» та «Воїнам-інтернаціоналістам» і поговорили про те, що військові, які пройшли через афган, продовжили захищати свою Батьківщину і в зоні АТО, і після повномасштабного вторгнення 24 лютого.
Наприкінці заходу ми подякували усім ветеранам трагічної афганської війни, українським миротворцям і військовим, які зараз на фронті наближають Перемогу, за їхню мужність, вірність присязі та незламність.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік