06 лютого 2024

Книжкові історії з терапевтичним ефектом

Через 3 тижні настане 2-га річниця з того дня, коли життя всіх українців розділилося на "до" і "після".
Кожен з нас має свій досвід проживання цієї війни. Кожен може розповісти про те, як щодня справляється з викликами і своєю працею допомагає наближати Перемогу.
Та є особливі люди, які можуть говорити від імені багатьох - це письменники. Саме вони пишуть так, що всі ми у героях їхніх книг впізнаємо себе і переймаємо їхній цінний досвід проживання труднощів.
За два останні роки українські автори написали і видали чимало терапевтичних історій для дітей.
Й оскільки наша Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки активно розвиває напрям підтримки ментального здоров’я своїх читачів, головна бібліотекарка читальної зали зібрала учнів 5-6 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 на урок казкотерапії "Казки війни".
Під час заходу діти познайомилися з книжками воєнного часу, які можуть допомогти їм безпечно згадати свій досвід воєнних подій, перепрожити його разом із книжковими героями і через цілюще слово казкотерапевтів зцілитися від можливих травм.
12 книг - 12 історій: таких різних за тематикою і водночас схожих.
Героїні книг Катерини Єгорушкіної "Мої вимушені канікули" і Оксани Лущевської "Це тиха ніч, мій астронавте" з першого дня війни ведуть щоденник.
"Пес Патрон" Зоряни Живки має велику мрію про Перемогу, "Жерар Партизан" Івана Андрусяка разом із мишачою і котячою теробороною протистоять окупантам.
Про "Таємні історії маленьких і великих перемог" написала книгу Тетяна Стус. У оповіданнях доступно і делікатно зображуються теми втрати дому і близьких, теми переїзду і адаптації в нових умовах, емоційні переживання і сум за рідним домом, а також авторка прищеплює надію на повернення мирного життя.
Ці та інші книжкові історії зацікавили дітей взяти до рук вподобані книги та прочитати їх. А ми сподіваємося, що цей список книг зовсім скоро буде доповнений свіженькими історіями про Перемогу!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік