03 лютого 2024

Книгоноші з Королівства Книг

Сьогодні учні 4-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови, вирушили у віртуальну екскурсію найкращими бібліотеками світу, відвідавши незвичний бібліотечний захід «Книгоноші з Королівства Книг. Віртуальна екскурсія бібліотеками світу».
Спочатку діти дізнались з чого і як виготовляли перші книги, дослідили довгий та складний шлях розвитку книги, від кам’яних табличок до електронних читанок. Потім школярі знайомились з першими згадками про бібліотеки у світі. «Скарбниця мудрості», «Дім життя» «Королівство книг, «Аптека душі», -називали книгозбірні у минулому, а сьогодні, ці символічні назви, з легкістю знайшли своє відображення у сучасних спорудах бібліотек. З більш ніж півмільйона бібліотек у світі, діти дізнались про унікальну і креативну 10-ку книгозбірень, яка вражає своїм книжковим фондом, різноманітними інформаційними послугами і оригінальними будівлями у різних стилях архітектури. «Бібліотека-мозок», «бібліотека-діамант», «бібліотека-книжкова гора», книжкові скарбниці у формі дерева, медузи, кубика-рубика, кулі, мушлі, літаючої тарілки та книжкової полиці, вігвама, дивують та ваблять читачів та туристів з усього світу.
Школярі розгадували ребуси, відгадували різноманітні бібліотечні терміни, пригадали будову книги та правила користування книгою.
Вразила дітей і 5-ка кращих бібліотек України. Національні, наукові, університетські, для дорослих, і для дітей, кожна з них сьогодні - це безмежний інформаційний світ. Окремо згадали і рідну - Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чаки, яка 1 лютого відзначила свій поважний столітній ювілей. Діти взяли участь у вікторині «У чарівному світі Бібліотеки» та дізнались про родзинки і цікавинки найбільшої книгозбірні області.
Щиро віримо, що у нашому переможному майбутньому, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чаки, обов’язково відкриє своє двері для таких розумних, допитливих та добрих діток, аби дивовижний світ книг та читання став реальним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік