07 лютого 2024

Мрій! Читай! Досягай! Вежа книг для суперчитачів.

Нам здається, що кожна людина обов'язково вміє читати, адже ми навчилися цьому в ранньому дитинстві і тепер, навіть, не помічаємо, як робимо це щодня. Для школярів читання є основною запорукою і вдалого навчання і успішного розвитку особистості. До Всесвітнього дня читання вголос для учнів 5-7 класів Херсонської гімназії № 2 Херсонської міської ради, працівниками бібліотеки був проведений пізнавальний захід «Мрій! Читай! Досягай! Вежа книг для суперчитачів».
Школярі дізнались про значення та традиції цього дня у світі, адже не дивлячись на швидкий розвиток людства в різних сферах, відсутність грамотності залишається нагальною проблемою. Всесвітній день читання вголос привертає увагу всього світу до важливості читання вголос, обміну історіями та ідеї грамотності як права людини, яке приносить радість, економічну незалежність, гендерну рівність і вихід із бідності.
Підлітки розповідали про відомі їм факти про користь читання та перевірили свої знання у грі «Правда чи фейк: вражаючі відомості». Спробували прочитати вголос анотації до відомих сучасних творів та дізнались про результати цікавих дослідження, що читання вголос допомагає найактивніше залучитись в процес навчання, адже залучає і візуальне, і слухове сприйняття, а також моторну активність (рух губами). Крім того, при читанні вголос найсильніше проявляється ефект автореференції - схильність людини краще запам'ятовувати інформацію, якщо вона важлива для нього особисто. Для сучасних школярів, це чудова нагода перевірити корисні «лайфхаки» на практиці.
Усі присутні поділились своїми думками, що для них значить читання: -«Задоволення, знання, шлях до успіху, розвиток, нові враження і натхнення…» та отримали поради, як зробити читання корисною звичкою.
На завершення заходу, школярі переглянули рекомендаційний відео-огляд сучасної літератури для підлітків «Вежа книг для суперчитачів». Пригодницькі повісті чи історичні романи, детективи чи фентезі, сподіваємось, кожен обире для себе щось цікаве з рекомендованого.
Святкуємо радість читання разом, адже вголос чи «про себе», процес читання неодмінно робить кожного здоровішим, розумнішим, впевненим, багатим і щасливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік