01 лютого 2024

Літературна мандрівка творчими світами Еліни Заржицької

В цей особливий для нашої книгозбірні день - 100 річчя з Дня заснування Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки - відбулася чудова творча зустріч.
П'ятикласники зі спеціалізованої школи №52 відправилися у літературну мандрівку творчими світами Еліни Заржицької і мали можливість спілкуватися із самою авторкою.
Спершу модераторка зустрічі представила гостю бібліотеки через призму цікавих фактів про її життя і творчість.
Ось деякі з них: пані Еліна - затята любителька унікальних квіткових красунь - орхідей. Вона - співавторка мультфільмів ("Як черепаха Наталка до школи збиралася"), людина милосердя (опікується дітьми з особливими потребами), є "Золотою письменницею України" (її твори видані загальним накладом більше, ніж 100 000 примірників).
Учасники заходу довідалися, що письменниця має власний сайт, а шанувальники її творчості дали чудову назву книжковому світу, який створила авторка, - Елінарій.
Присутні відчули на собі терапевтичний ефект її казок та оповіданнь, адже вони мають чудову здатність - зцілювати словом чисті вразливі душі (книги "Про маленького метелика", "Китеня Тимко" та інші) .
Пані Еліна - краєзнавиця, вона через власні художні твори досліджує історію рідного краю ("Легенди про козаків"," "Три сходинки Голодомору"), а також - популяризаторка наукових знань ("Що ми знаємо про себе?").
Дуже цікаво було почути від самої авторки, що вона створила власну міфологію рідної Дніпропетровщини ("Великий Луг над Дніпром").
Еліна Заржицька розповіла секрет, як у неї проявився талант письменниці.
Також з її розмови ми з перших вуст довідалися про творчі принципи письменниці:
  1. Сюжети і герої до неї приходять самі.
  2. Як прозаїк вона багато працює над словом.
  3. Рідне місто Дніпро - місце її творчої сили.
  4. Через твори вона доносить до дітей ідеї добра і людяності.
  5. Пані Еліна залучає молодь до співтворчості: юні художники часто є ілюстраторами її книг.
  6. Шлях письменника починається з читання: у дитинстві вона була затятою читачкою. Її улюблені книги - романи Михайла Старицького "Богдан Хмельницький" та "Кармелюк"
Зустріч завершилася задушевною розмовою - діти залюбки спілкувалися із письменницею, ставили запитання.
А модераторка зустрічі - головна бібліотекарка читальної зали - запросила пані Еліну в гості до нашої книгозбірні - після Перемоги і відновлення мирного життя.
Захід відбувся в рамках проєкту "Зустрічі без прощань". Тому, до нових зустрічей у дружньому бібліотечному колі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік