01 лютого 2024

Повелителька духів у рік Дракона

1 лютого Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки святкує 100-річний ювілей і приготувала подарунок для юних читачів зустріч із «золотою» письменницею України – Дарою Корній. Захід з незвичайною назвою відбувся в рамках проєкту «Зустрічі без прощань» - «Повелителька духів у рік Дракона», астрологічний прогноз для Дари Корній.
На святкову онлайн - зустріч із «золотою авторкою» України завітали учні, бібліотекарі та вчителі трьох шкіл м. Херсона – 15-ої, 16-ої та 55-ої. На початку заходу всіх привітав із 100-річним ювілеєм Кирило Борідько – учасник багатьох проєктів книгозбірні, бібліотечний волонтер, заступник голови Херсонського учнівського парламенту.
До привітань приєдналася також Дара Корній. Її називають «мальфаркою» української літератури, тож не дивно, що під час заходу відбулись справжні дива. Авторка розкрила таємницю свого літературного псевдоніму, який їй дістався у спадок від дідуся. А справжнє ім’я письменниці - Мирослава Замойська, яке звучало надто пафосно, на думку видавця.
Із захопленням діти слухали розповідь про те, як письменниця чаклує над своїми творами, коли приходить натхнення. Тож учасники заходу стали свідками того, як народжувався новий фантастичний твір авторки «Як дівчинка Мирослава стала літературною «королевою»». Дебютний роман «Гонихмарник» був удостоєний премії «Коронація слова». Не обійшлось без інтерв’ю із літературною зіркою, під час якого Дара Корній зізналась, що в дитинстві мріяла стати астрономом, але дуже добре писала учнівські твори для себе та своїх однокласників, за що отримувала шоколадки.
Магія заходу продовжувалась і до рук майстрині пера потрапила чарівна паличка. Не дивно, що діти запитали, які три бажання хоче загадати Дара Корній. І почули відповідь: «Перемога!», «Повне визволення від загарбників!», «Щоб відбудована і відроджена Україна завжди жила в мирі!».
Останнім часом письменниця цікавиться українською міфологією, віруваннями, народними казками. Таким чином народився ментально-оригінальний світ, який відтворився на сторінках серії книг «Чарівні істоти українського міфу». Тож Дару Корній сміливо можна назвати «повелителькою» духів.
Юним учасникам заходу ведуча запропонувала вгадати деяких духів за описом. І якщо Дара Корній знає про своїх міфічних друзів найменші подробиці, то дітям довелося попітніти, щоб впізнати водяника, лісовика, лазника, дворовика, блуда, тощо.
Для того, щоб скласти астрологічний прогноз для Дари Корній, учні вирішили декілька літературних задач. Народилась письменниця під сузір’ям Діви, 20 вересня, у рік Білої Металевої Собаки. Люди, які народились в цей рік є відважними борцями за справедливість. Астрологічний прогноз для Дари Корній на рік Дракона виявився позитивним. Для неї це час втілювати в життя всі бажання, а також це початок нових проєктів і творчої реалізації.
Наприкінці заходу Дара Корній оголосила конкурс на краще запитання. Переможними виявилось питання «Яку нову книгу ми зможемо почитати найближчим часом?». Письменниця поділилась, що скоро вийде друком її новий роман «Коли відступає темрява». Всі події відбуваються напередодні російського вторгнення на територію України в містах: Львів, Запоріжжя, Херсон. Ця книга про боротьбу добра і зла у містичних світах.
Захід з письменницею всім надав оптимістичного настрою, тож всі у реальному світі будемо вірити, що ЗСУ переможуть злі сили, які прийшли на нашу рідну землю – Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік