24 лютого 2024

Українською розмовляй, ворога перемагай!

Повномасштабне вторгнення в Україну 2022 року змінило життя кожного українця. Кожен з нас великий і маленький знає, що таке боротьба та шлях до перемоги. Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки займає активну позицію боротьби на культурному фронті нашої держави. Так, оберігаючи мовний форпост рідної мови, для учнів 3-4 класів Херсонської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов був проведений захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови, щоб вшанувати важливість української мови, яка є основою нашої національної ідентичності та культури.
Під час заходу діти мали нагоду ознайомитися з історією виникнення цього свята, яке відзначається щорічно з 2000 року, коли був проведено засідання Генеральної конференції ЮНЕСКО. Свято було призначено для підтримки різноманітності мов у світі та заохочення багатомовності та культурного розмаїття.
Одним із головних акцентів заходу була тема «Любов до рідної мови». Разом з учнями обговорили важливість володіння рідною мовою, яка є ключем до збереження національної самобутності та культурної спадщини. Діти висловили своє переконання, що рідна мова це не лише засіб спілкування, але й важливий елемент національної гідності, що без мови немає народу, його самобутності та культури.
Інтерактивна гра «Добери слова» спонукала юних читачів використовувати свою творчість та уяву, щоб знайти слова, що найкраще відображають багатство та унікальність української мови. Серед таких слів можна знайти: барвиста, мелодійна, рідна, солов’їна, барвінкова тощо.
Не обійшлося і без «поетичних перегонів» під час яких діти декламували вірші, присвячені українській мові. Що стало прекрасною нагодою аби зануритися у світ поезії та відчути неповторну атмосферу мовної краси. Відкрити всю глибину та магію української мови учням допомогла «Скриня мовних загадок».
Саме такі, бібліотечні заходи, допомагають вчителям в сприянні формуванню національної свідомості та патріотизму серед молодого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік