19 лютого 2024

Державні символи єднають

19 лютого 1992 року постановою Верховної Ради України був затверджений один із чотирьох державних символів України – малий Державний герб – золотий тризуб на синьому щиті. Наш герб – це воля, слава і сила незламного народу.
З метою виховання шанобливого ставлення до національних цінностей та надбання свого народу, формування поваги до державних символів України та толерантного ставленням до національної символіки інших країн, для учнів 7-х класів Херсонського НВК № 56 Херсонської міської ради, співробітниками бібліотеки був проведений захід у форматі геральдики-туру Україною «Державні символи єднають».
Школярі дізнались цікаві факти про історію появи такого унікального геральдичного знаку, як тризуб, що має тисячолітню історію. Познайомились з найрозповсюдженішими версіями, за якими цей давній знак є містичним символом тривимірності світу, а ще верхівкою скіпетра візантійського або скіфського царя; короною, голубом святого духа, корогвою, якорем, нормандським луком, шоломом і сокирою, закодованим словом «ВОЛЯ» та іменами князів, та багато ін. Діти спробували поділитися і своїми здогадками та версіями-фантазіями про значення тризубу.
Потім семикласники здійснили геральдико-тур Україною і спробували відгадати герби українських областей. Чимало виявляється можна дізнатися про місто і область, вивчивши герб. Школярі переглянули світлини, про те, як сьогодні у побуті і мистецтві, використовують зображення тризубу. Державні символи і справді єднають, особливо якщо вивчати історію своєї країни. Народні символи – оберігають, і у цьому переконались школярі під час вікторини про значення народних символів, які використовували наша предки. Адже і тризуб спочатку був як своєрідний оберіг, який захищав кожного українця.
Для українців сьогодні герб - це символ єдності, волі та державності. Він поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює нашу незалежність та зв’язує між собою покоління українців.
Шануймо і цінуймо своє! З Днем Державного Герба!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік