13 лютого 2024

Книги, що дарують любов. Літературна кав’ярня.

День святого Валентина - неофіційне святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні широко відзначається у всьому світі, а запозичені традиції з середини 90-х років активно приживаються і в Україні. А ще, це гарний привід приділити увагу рідним, друзям і коханим, саме темі любові присвячена така велика кількість художньої літератури для дітей і для дорослих.
До «Літературної кав’ярні», створеної працівниками бібліотеки Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, завітали учні 5-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради, учні 6-А класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради, восьмикласники Херсонської гімназії №14 Херсонської міської ради та учні 6 ХО класу Херсонського Таврійського ліцею Херсонської міської ради. Де як не в книгарнях та кав’ярнях, завжди панує романтична атмосфера закоханості та романтики.
Розпочався захід з вікторини, де школярам треба було підтвердити чи спростувати відомі факти про День святого Валентина. Потім відвідувачі у «Літературної кав’ярн»і спробували відгадати кому з літературних героїв належить та чи інша чашка, та чому вчать всесвітньо відомі книжкові історії. Сучасні підлітки знають все про смаколики та солодощі, тому «Книжковий кенді-бар» прийшовся до смаку кожному, адже книжки про кохання можуть бути не менш смачніші, ніж тістечка. Так школярі познайомилися з сучасними творами для підлітків про дружбу, кохання і взаємовідносини з однолітками та згадали добре відому класику, яка сотні років хвилює читацькі серця. Підліткові любовні романи можна сміливо віднести до пізнавальної літератури, бо там завжди є той досвід, якого вкрай не вистачає молодій людині, яка вперше закохалася. В творах для дітей та підлітків можна прочитати, як воно буває, як повинно бути, і як ні в якому разі бути не повинно у житті.
У перерві між побаченнями з книгами, дівчата та хлопці пограли у гру, де перевірили свої знання з «дівчачих» та «хлопчачих» тем. Дівчата відгадали назви інструментів, а хлопці знайшли назви усім дівчачим дрібничкам. На останок заходу, школярі отримали літературні «валентинки» з відомими цитатами українських класиків, які просто та геніально висловлювались про таке дивовижне почуття кохання. Щиро віримо, що запропоновані історії про кохання подарують щасливі митті радості під час читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік