19 лютого 2024

Мов джерельна вода, рідна мова моя!

Кожного року 21 лютого весь світ відзначає День рідної мови. Головна мета цього дня – підтримка мовної різноманітності, своєрідності і важливості будь-якої мови, вшанування рідної мови кожної нації. Ця подія нагадує усім нам про те, що мова – це не лише засіб спілкування, а й ключовий аспект нашої ідентичності та самовизначення.
Саме з цього приводу Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запросила учнів 3 – 4 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 долучитися до лінгвістичної розвідки, під час якої діти дослідили історію свята, з’ясували скільки існує розмовних мов у світі та завдяки чому половині з них загрожує зникнення.
Відкривши для себе безліч прикметників, які характеризують українську мову, малюки зробили висновок – мова – це серце нації, яке відображає багату історію, традиції та духовні цінності, що складають неповторний характер українського народу.
Гра «Калинове гроно» була спрямована на поглиблення знань про українську мову, на заохочення вивчення та збереження її.
«Абеткові забави» та ігри «Діда Буквоїда» розвивали увагу, розширювали словниковий запас, примножували відчуття краси рідного слова, патріотизм, любов до Батьківщини.
Отже, українська мова – це не лише основа спілкування, це і взаєморозуміння серед українського народу. Вона з раннього віку об’єднує нас у спільному культурному просторі, дозволяє виражати свої думки, почуття та ідеї. Збереження та розвиток рідної мови для всіх нас сьогодні і для дітей, зокрема, є важливим аспектом будівництва сильної, єдиної та процвітаючої нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік