26 лютого 2024

Мова єднає всіх!

Рідна, солов’їна, щедра і велична, наша мово! Ти є основою національної культури та мистецтва, ти пронизуєш усі аспекти життя свого героїчного народу – від літератури та музики до народних звичаїв та обрядів. Кожне твоє слово, кожна пісня, кожна казка збагачує наше сприйняття світу та підтримує національну ідентичність.
Збереження та розвиток рідної мови є головним аспектом у вихованні молодого покоління та нації в цілому. Тож з цією метою Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала «мовні перегони» для учнів 4–МО Херсонського Таврійського ліцею.

На присутніх чекала інтелектуальна гра , питання та завдання якої мали лінгвістичний характер – головоломки, шаради, абеткові плутанини, шифрограми, розвага під назвою «Згадай правило».

Найцікавішим та найприємнішим видався останній конкурс «Юний диктор», під час якого всі охочі продемонстрували, декламуючи вірші про мову, чітку, гучну вимову та виразність, створених відомими поетами рядків.
Тож, нехай рідна мова і рідне слово завжди залишаються невід’ємною частинкою нашої душі та серця, а кожен звук – мелодією національної самобутності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік