11 лютого 2024

Спортивні змагання з дружнього читання!

Зайняття спортом – це не лише засіб досягнення фізичної форми, а й ключ до здорового та збалансованого життя. Чи то футбол, чи то плавання, чи то просто щоденні прогулянки – така регулярна активність має велике значення для загального самопочуття та емоційного стану. А як поєднати фізичну завзятість з читанням та книгою?
На це запитання дала чітку відповідь Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, яка завітала до Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон та запропонувала присутнім взяти участь у незвичайній, але дуже відомій в усьому світі грі – футбол. Приголомшеним для гравців стало те, що популярна гра була літературною.

За сигналом судді – бібліотекаря, гравці, за допомогою енциклопедій, дізналися більше про саму гру та її правила, про футболістів та їх одяг. А потім розпочалися і самі змагання, де кожна команда намагалася якомога більше забити м’ячів у ворота суперника. Кожен м’яч, а їх на полі було десять, мав літературне запитання від сучасного дитячого українського письменника.
Літературний футбол виявився під силу не тільки хлопцям, а й дівчатам, бо дитяча українська література, сьогодні, постійно змінюється, відображаючи різноманітні теми, стилі та жанри, які до вподоби сучасним дітям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік