09 лютого 2024

Дивовижні українці. Патріотична розвідка

Історії про українців по справжньому вражають, захоплюють, і вселяють гордість дорослим і юному поколінню. Сьогодні для учнів 6-А класу Херсонської гімназії№14 Херсонської міської ради, співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, був проведений захід «Дивовижні українці. Патріотична розвідка».
Завідувачка сектору абонемента, Кацарська Наталія Юріївна, підготувала для школярів цікаві тематичні вікторини, які стали підведенням до різноманітних патріотичних розвідок. Так «Мистецька розвідка» відкрила талановиту особистість Катерини Білокур. Діти дізнались про важкий життєвий шлях мисткині та велику пристрасть до малювання, переглянули її відомі на весь світ картини.
Відкриття українців у різних галузях науки просто вражають, тому «Наукова розвідка» була присвячена всесвітньо відомим науковцям України і зокрема авіаконструктору Ігорю Сікорському. Діти дізнались про мрії дитинства, захоплення фантастикою та неймовірну наполегливість авіаконструктора, які зробили його літаки та гелікоптери вагомими відкриттями минулого століття.
Зацікавила школярів історія про генія економіки, Богдана Гаврилишина. Юнак у 12 років мріяв про неможливе, - бути вільною людиною у виборі та підкорити світ, і в результаті величезної жаги до навчання та працелюбству, став таким, - освіченим, багатим і підкорив увесь економічний світ.
Під час «Музичної розвідки» діти перевірили свої знання з музичної тематики та дізнались про всесвітньо відомого композитора, Миколу Леонтовича. За магічною привабливістю святкової мелодії «Щедрика», була схована ще одна трагічна доля видатного українця.
«Спортивна розвідка» безумовно вразила юних шестикласників, про спорт багато діти знають, але шлях до Олімпу Віктора Чукаріна через страшні перешкоди і смертельні труднощі, - яскравий приклад незламності українського юнака, яких переміг долю та став успішним.
Діти дізнались про сучасні книги присвячені знаменитим українцям, адже історії про важкі випробування долі та їх життєвий досвід «крізь терни до зірок», можуть стати справжнім джерелом натхнення, мотивації та безумовної гордості за свою країну. Сьогодні так важливо пам’ятати - які українці завжди були і є - нескорені, героїчні, дивовижні і непереможні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік